Star Wars serisinin yeni oyunu, en sonunda beğenimize sunuldu. Eski ve tanıdık bir isim olmasına rağmen, yepyeni bir isim olan Star Wars Battlefront II‘yi satın almayı düşünüyor, fakat emin olamıyorsanız, bu inceleme ile kararsızlığınızı büyük oranda değiştirebileceğimi düşünüyorum. Oyunu beğenip beğenmediğimi merak ediyorsanız, yazıyı biraz okumanız gerekli, çünkü hem beğendiğim, hem de beğenmediğim bütün özelliklerden bahsedeceğim. Star Wars Battlefront 2, beğendiğim özellik kadar, beğenmediğim, hatta beni soğutan özelliklere de sahip.
Star Wars Battlefront 2 hikayesi, bizleri tatmin edecek bir kısmı kapsıyor.
Star Wars Battlefront II, Frostbite Engine ile geliştirilmiş olan ve arkasında EA, Criterion Games gibi önemli isimleri bulunduran bir yapım. Hem 3. kişi bakış açısı, hem de 1. kişi bakış açısı ile bir oynanış sunan oyun, 17 Kasım 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi. Seri hakkında herkesin bilgisi vardır muhtemelen, zira 2017 yılında bile, “Star Wars ne ya?” tarzı soru soracak bir oyuncu olacağını düşünmüyorum. Bu sebeple, oyunun evreni hakkında da pek bir bilgi vermeye gerek yok. Fakat, hikayesinden, şöyle sürprizi bozmayacak kadar bahsetmeden geçmek olmaz tabii.
Hikaye açısından, Return of the Jedi ve The Force Awakens arasında bir zamanı tecrübe ettiğimiz Star Wars Battlefront 2, bu iki film arasında olup bitenleri bize gösteriyor. Hikayenin ayrıntılarından bahsedeyim derken, sürprizi kaçırmamak bayağı bir zor aslında. Fakat, ipuçları ile anlatacak olursam, DICE ekibinin Star Wars tarzını hikaye açısından çok iyi yansıtmayı başarmış olduğunu ve Empire tarafının ne kadar kötü olabileceğini çok iyi bir şekilde yansıtmış olduklarını belirtebilirim.
Star Wars Battlefront II ile birlikte gelen hikaye modu, hiç beklemediğim bir şekilde bayağı eğlenceliydi benim açımdan. Oyunun hikaye modu boyunca, birbirinden farklı yetenekler ve silahları farklı farklı kullanarak görevlerimizi tamamlıyoruz. Başta çok çizgisel olarak tamamlanabilen görevler, daha sonra, görevi tamamlama açısından biraz daha özgürlük sunuyor. Biraz dediysem, çok da abartmayın kafanızda. İşte, yetenekleriniz ve silahlarınızla kendi oyun tarzınızı belli ediyor, oturtuyorsunuz. Özellikle çatışma kısımları, gerçekten çok başarılıydı benim gözümde. Kendimi ciddi ciddi, Star Wars evreninde geçen bir savaşın tam ortasındaymış gibi hissettim hikaye modunda çatışmalara katılırken.
Star Wars Battlefront II içerisindeki hikaye modu, üzücü bir şekilde kısa.
Benim için hikaye modunun kötü yanı, üzücü bir şekilde kısa olmasıydı. Fakat, neyse ki DICE ekibi gelecekte bizler için biraz daha görev ekleyecekmiş oyuna. Tabii, parasıyla. EA‘den bahsediyoruz burada, lütfen. Luke Skywalker ve Han Solo‘nun, Mark Hamill ve Harrison Ford tarafından seslendirilmemiş olması sebebiyle kulağımı biraz tırmaladı açıkçası. Garip bir histi, fakat yine de orada görmek fazlasıyla iyi oldu. Hikaye modu bitince, geriye oyunun asıl odak noktası olan çoklu oyuncu modu kalıyor bizlere.
11 adet yer savaşları yaptığımız haritalardan, 5 tane de Starfighter Assault modu için harita bulunuyor. Star Wars Battlefront 2 ile bizlere, bu toplamda 16 adet bulunan haritalarda oynayabileceğimiz 6 adet de oyun modu bulunuyor. Strike oyun modunda, 8’er kişiden oluşan 2 takım, birbiriyle kıyasıya kapışıyor. Heroes vs. Villains oyun modunda, 4’er kişiden oluşan 2 kahraman takımının savaşmasına şahitlik ediyoruz. Blast oyun modunda, yakın mesafeli 20 kişilik heyecanlı bir savaşın ortasında kalıyoruz. Starfighter Assault oyun modunda, 24 adet pilotun, o hep hayal ettiğimiz savaşlarını tecrübe ediyoruz.
Star Wars Battlefront II‘deki çoklu oyunculardan biri olan Galactic Assault ile, 20’şer kişiden oluşan iki takımdan birine katılarak, görev odaklı devasa bir savaşın ortasında kalıyoruz. Bu oyun modunda aynı zamanda araçları kullanabiliyor, 4 asker sınıfından birini seçebiliyor, destek çağırabiliyor ve kahramanlardan biri olabiliyoruz. Arcade oyun modu, yerel bir oyun aslında. Fakat konsollarda, aynı ekranda birden fazla kişi oynayabiliyor. Bu oyun modunda, daha çok yapay zekaya sahip olan düşmanlara karşı oynayarak, internetimiz olmadığında veya yeteneklerimizi geliştirmek istediğimizde takılabiliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder