27 Temmuz 2016 Çarşamba

NASADAN YENİ KEŞİF





Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi olan (NASA), geçtiğimiz günlerde üç adet yeni yıldızın keşfine dair bildiri dağıtmıştı.Nasa yetkilileri tarafından açıklanılan bu yeni keşif, Astrofizikçileri ve Astronomi ile ilgilenen bilim çevrelerinde  büyük ilgi uyandırmıştı.Kütlesel olarak  Jüpiterden üç kat daha büyük olan bu gezegenlerin yaşı, yaklaşık olarak 16 milyon olarak belirleniliyor.


Dünyanın en büyük teleskobuyla  alınan verilerde, bu denli büyük gezegenlerin evrenin esrarengiz sorularına çevap bulacaklarına inanıyorlar. Güneş sistemimzden 340 ışık yılı öteki  gezegenler 584 santigrat Sıçaklığında olduğu da belirlenmiş.

Şili Avrupa gözlem evinde yüksek optik çözünürlük teleskobu ile yapılan gözlemler, Evrenin ilk varoluşuna yönelik küçük  bilgi kırıntılarını  taşıyor. Dr.Daniel Apai ve Arizona’da doktora öğrencisi Kevın Wagner in buluşu olarak’da bilim dergisinde yayınlandı.


Bilim adamlarının yaptığı açıklamada, yeni gezegenlerin “şaşırtıcı ve aşırı,biraz da istikrarsız"olduğunu belirtirken gök bilimciler “yeni gezegen ,sistemdeki en büyük kütleli yıldızdan daha fazla uzak olsaydı sistemin dışına atılırdı.Bilgisayar similasyonllarımız böyle bir yörüngenin istikrarlı olabileceğini gösteriyor.Fakat çok az  değişiklik yapılınca kısa bir sürede olabiliyor” açıklamasında bulundu.






         Okan Alagöz
www.Digiworksteam.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder