17 Ekim 2016 Pazartesi

Samsung Note 7 Neden Patlıyor


Güney Koreli teknoloji devi olan samsung, çok büyük bir etkinlik aracılığıyla yeni akıllı  telefon modeli Galaxy Note7’nin tanıtımını yaptı. Nedense bu etkinliğin düzenlendiği tarih oldukça ili gördü.Note serisinin tamamı rakibi Apple’ın iPhone lansmanlarıyla yakın tarihte yapan samsung, ilk kez bir ay öne çekerek rakibine fark atmayı hesaplamıştı. Ancak Samsung hesabı tutmadı malesef tutmadı. Ağustos ortasında satışa çıkan model için yaklaşık 2 hafta sonra kötü haberler yağdı. G.N7’ler bataryasındaki bir hatadan dolayı alev gibi yanıyordu. Firma bunun üzerine harekete geçti ve hemen değişim eklentisi getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda yenilenen G.N7 modelleri tüketicilere ulaşmaya başlarken, bu yeni modellerden de kötü haber geldi. ABD’de bir Havayolları  uçağına binen yolcunun G.n7’si alev aldı.Geçtiğimiz günlede ise G.n7'nin üretimlerini durdurduklarını belirledi.Yine yapılan açıklamalarda büyük bir hasılat kaybının ilk dalgasının yaşandığı ve muhtemel gönderilen tüm ürünlerin toplanılacağı belirlendi.Eğer durum öyle olursa samsung 2016 itibariyle 16 milyar dolar zararının açıklayacağı alınan istatikler arasında.

Aynı zamanda güvenlik tedbiri nedeniyle samsung mühendisleinin e postaları engelendi.Güvenlik tedbiri nedeniyle yapılan bu yasaklama olası bilgi kaçırma girişimlerini engeleyecek.

www.digiworksteam.com
          Okan Alagöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder