31 Ekim 2017 Salı

Samsung’tan Android 8.0 Oreo ile İlgili Tarih Açıklaması

Android 8.0 Oreo’nun tanıtımının yapılmasının ardından güncellemenin hangi model telefonlara geleceği ve ne zaman yayınlanacağı merak konusuydu. Konuyla ilgili bir gelişme Samsung cephesinden geldi. Samsung Türkiye’den yapılan açıklama ile Android 8.0’ın ne zaman telefonların kullanımına sunulacağı belli oldu.

Google’ın akıllı telefonlar için ürettiği Android’in son sürümünün tanıtımın ardından pek çok yeniliğin kullanıcıları beklediği ortaya çıktı. Peki Android 7.0 Nougat’a göre 8.0 sürümünde akıllı telefon kullanıcılarını ne gibi yenilikler bekliyor? Yeni sürümde kullanıcıları, eskisine göre pek çok yeniliğin ve geliştirmenin beklediğini söyleyebiliriz.

Samsung Turkiye’den yapılan açıklamaya göre Android’in son işletim sistemi olan 8.0 Oreo sürümünün, telefonlarına yayınlanacağı tarihin 2018 yılından önce gerçekleşmesi beklenmiyor. Önümüzdeki yılın ilk günlerinde yayınlanacak güncellemeyi ilk olarak ise Samsung’un Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8 telefonlarının alması bekleniyor.

Tabi Android 8.0 Oreo güncellemesi Samsung için bu modellerden ibaret değil. İlerleyen dönemde firmanın diğer modelleri için de son Android sürümünün yüklenmesi bekleniyor. Samsung Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, ilerleyen dönemde güncellemeyi alması beklenen diğer telefon modelleri ise şu şekilde:

    Galaxy S7, S7 edge, S7 active
    Galaxy A3, A5, A7 (2017)
    Galaxy J5, J7 (2017), J7 Prime
    Galaxy FE
    Galaxy Tab S3
    Galaxy C7 Pro, C9 Pro


Android’in 8.0 ile Ne Gibi Yenilikler Geliyor?

Google’ın son model akıllı telefonlar için yayınladığı Android 8.0 Oreo ile pek çok yeniliğin ve iyileştirmenin yolda olduğu görülüyor. Bunlardan bir kısmına değinecek olursak uygulamaların çok daha hızlı açılması ve arka planda çalışan uygulamaların çok daha az güç tüketimi yapacağı belirtiliyor. Bu sayede hem telefonların pil ömrü uzayacak hem de şarjlarının daha uzun süre gideceğini söyleyebiliriz.

Android 8.0 ile gelen bir diğer yeniliğin ise bildirim ekranlarında olacağını söyleyebiliriz. Gelen bildirimlerle ilgili ek bilgilendirmeler ve kullanıcı deneyimini arttıracak bir dizi uygulama ile Android 8.0’ın pek çok yeniliğe gebe olduğu belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder