1 Haziran 2016 Çarşamba

24.NASA ROBOTLARI MARSA GÖNDERECEK


NASA MARSA ROBOT GÖNDERİYOR






Nasa'nın kızıl gezegen Marsa yüksek teknoloji ürünü robotlar gönderecek.İnsansı robot'lar Mars'ta çeşitli görevlerde kullanılacağı düşünülüyor.Mars'ta yapılacak yerleşim alanında kullanılacak olan robotların bir çok üniversitenin katılımıyla hayata geçirilmesi bekleniyor. Robot'lar orada  inşa edeceği yerleşim bölgelerinde kullanlılacak yüksek teknoloji ürünü insansı robot'ların gönderilecek olan insan kafilesinden önce gönderilecek.

Amerika ulasal hava daire'si (Nasa) İnsan gücünün en aza indirgiyecek olan robotların önemine değindi. Uzaya ilk etapta belirli sayıda gönderilecek. İhtiyac duyulması halinde seri üretime bile geçilebilir olduğuna değinen Nasa yetkilileri gerekli talimatlarımızı verdik dedi.

Robotların oraya gönderilmesi büyük bir öneme sahip kurulacak olan tesisin ön hazırlıklarında kullanılacağı için testlere hız verilmesi bekleniliyor .

İnsanların orada karşılaşacağı olası aksilikler ve yaralanmaları en aza indirgiyeceğine değinen prof Yonga robot'larımızın aerodinamik özelikte oluşu Mars'ta onları bekleyen  olası atmosfer etkileşimlerinden koruyacaktır.

Robot dünya'dan kontrol edileceğinden olası sinyal gecikmelerinden etkilenmemesi için'de ayrıca otomatik hareket kabiliyetine sahip





       Okan Alagöz
www.Digiworksteam.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder