2 Haziran 2016 Perşembe

27.GİYİLEBİLİR İSKELET ROBOT

GİYİLEBİLİR İSKELET ROBOT








Giyileblir robotik alanında son 15 yıl içerisinde ileri robotik  gelişmeler beraberinde sanayi endüstriyel ve tıp alanında çığır açacak yenilikler getirmeye başladı.

Güney Kore otomotiv devi Hyundai firmasının üretmiş olduğu giyilebilir iskelet robotlar lojistik sanayi endüstriyel gibi ağır iş gurubuna giren işler için önemli kolaylıklar sağlayacak 

İnsanaların üstlerine giyile bilir  şekilde tasarlanılan iskeletin ağır yükleri kaldırma hareket kabiliyeti kazandırma gibi  temel fonksiyonlara sahip.

Mekanik gövdenin hasas fiziksel hareketlere duyarlı olmasını sağlayan mühendislik harikası iskeletlerin temel görevi ağırlık kaldırma üzerine kurulu.

Giyilebilir iskeletin çalışma sistemi beden hareketlerini tanımaya bağlı sentezle yapılıyor.Kaldıran yükün hidrolik kas dengeleyiciler aracılığıyla stabil hale getirilip taşınılan yükün ağırlık durumunu en aza indirip taşıma kolaylığı sağlıyor.

İskeletin farklı versiyonları'da mevcut.Bedensel engeliler için yapılmış olan iskelete plastik ve köpük kullanılarak iskelet eğırlığını en aza indirilmiş.Küçük elektirikli motorlar ve şarj edilebilir bataryalardan oluşan iskeletin çalışma sistemi vicut ağilimlerini kısıtlayan stabil denge sabitleyiciler kullanılmış.


        Okan Alagöz
www.Digiworksteam.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder