12 Mayıs 2016 Perşembe

11.Türk Bilim Adamları YFZ Zirvesinde İstanbul Toplanıyor



Dünyada pek çok çalışmaya imza atan bilim adamları Yurtdışı Farkındalık Zirvesin(YFZ-2016)'de istanbulda buluşacaklar.  Kanser teşhiz cıhazı,erkek kısırlığına çözüm gibi çok önemli çalışmalarla birlikte bilgilerini paylaşmak üzerine büyük bir atılım gerçekleştirmektedirler.

Bu Zirvede Kimler Var?

  • Kanada'daki waterloo Üniversitesi Rektör Prof. D. Feridun Hamdullahpur kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına mikroçip ile çozüm bulan çalışmasıyla katılacaktır.
  • Stanford Üniversitesi Prof. Dr. Utkan Demirci 
  • Fransanın üstün başarı Madalyası'na layik görülen Fransa Rouen Üniversitesi Eski Rektörü Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul
  • Stanford Üniversitesi'nden Dr. Naşide Gözde Durmuş kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve tıpta çığır açan liderlerden biri olarak seçilen  da zirvede yer alacak.
  • İngiltere'de çevre Nobel'i sayılan ödülü Utah Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu
  • Osaka Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadi Vural gibi bilim adamlarının bulunduğu hatrı sayılır ve dünya çapında güzel projelere imza atmış Bu türk vatandaşları 21 ve 22 Mayısta İstanbulda toplanacaklardır.





Öğrencilerle mülakat
İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, 21 Mayıs'ta öğrencilerle bir araya gelecek olan akademisyenler, 22 Mayıs'ta da YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde öğrencileri birebir mülakata alarak onların yurt dışından kabul almalarına yardım edecek. 

Bu yılki temasını "Sınır Tanımayan Başarılar" olarak şekillendiren TAF Network, yurt dışındaki bilim insanlarının çalışmalarına, akademik hayatın farklı ülkelerde nasıl olduğuna ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin eğitim sistemlerine yer verecek. Zirvedeki akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak.


Gökhan ALAGÖZ
www.dijiworksteam.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder