12 Mayıs 2016 Perşembe

4. 3D Yazıcı Teknolojisi


3D Yazıcı Teknolojisi Nedir?
Bilgisayar ortamında tasarladığınız 3 boyutlu objeleri somut hale getirebileceğiniz ve hızlıca işlem yapabileceğiniz prototipleme araçlarıdır. STL dosyası olarak kaydedilen 3 boyutlu tasırmalar 3d yazıcıya gönderilerek katman katman somut hale dönüştürülür. Aslında bakacak olursak 3 boyutlu objeleri somutlaştırmak yani gerçeğe dönüştürmektir. Bu teknolojiyi ilk defa 1984'te Charles HULL tarafından SLA teknolojisini  kullanılarak geliştirilmiştir. Şu an itibarıyla pek renk seçeneği bulunmamaktadır.

3D Yazıcı Teknolojisi Kullanılarak Üretilen Aleminyum Gitar


3D  Yazıcı teknolojisiyle yapılmayacak hiçbirşey yok gibi. Bunun güzel örneklerinden bir taneside Aleminyum Gitar'dır. Tasarımı bakımından güzel desenler ve çeşitli bölgelerine eklenen gül'ler gitar severlerin ilgilerini çekmemesi mümkün değil. Olag Diegel'in  kendi elleriyle  test amaçlı tasarlamış olduğu bu gitar 3.7 kg ağırlığındadır. Normal gitar'lara göre daha ağırdır.

3D Yazıcı Teknolojisi Kullanılarak Üretilen Tekerlekli Sandalye


3D Yazıcı teknolojisini kullanarak daha önce aleminyum gitar yapılmıştı. Şu an ise Doktorların da tavsiyesi alınarak test amaçlı İngiltere merkezli bir tasarım firması kişiye özel Tekerli Sandelye üretmeye başlamıştır. Bu sandalyelerin diğerlerinden farkı kişiye özel yani kişinin ağırlığı en,boy oranlarına göre tasarlanmasıdır. Bu  teknoloji sayesinde Özürlü olan kardeşlerimiz içinde büyük katkı sağlayacaktır. Şu an bir kaç tane örneği olsada gelecekte kullanacağımız araç ve gereçlerin bir çoğu sipariş üzerine yani kişiye özel yapılacaktır.


Gökhan ALAGÖZ
www.dijiworksteam.com 

  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder