17 Mayıs 2016 Salı

14.İnternet Bağlantılı Otomobiller'e Siber Saldırı Tehlikesi




Akıllı sistemler, evlere,iş yerlerine cebimizdeki telefonlara ve daha birçok alanda kullanılmaktadır. Akıllı sistemleri internetsiz düşünmek neredeyse imkansız hale geliyor bundan dolayı Siyah Şapkalı Hacker'lar yani kötü niyetli bilgisayar canavarları tarafından tehdit oluşturmaktadır. Son bilgilere göre İnternet bulunduran  Otomobiller'de ciddi bir tehlike yaratmaktadır. 

ABD merkezli Uzay Havacılık sistemleri üreticisi Honeywell'in ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix yerleşkesinde "Uluslararası Medya Günü" etkinliği düzenlenmiş,etkinlikte konuşan Otomobil yazılım bölümü genel müdür'ü Christopher Greentree internet'e bağlı otomobil sayısının her geçen gün arttığına bu durumun siber güvenlik sorununu ortaya çıkardığını belirmiştir.

Otomobiller Siber Saldırılara Karşı İzlenebilecek




Honeywell'in  Otomobil yazılım bölümü genel müdür'ü Christopher Greentree;
"2020 yılında dünya genelinde internet bağlantısı olan otomobil sayısı 150 milyonu aşacak. Uzmanlar, internet üzerinden çok sayıda otomobili hedef alan büyük ölçekli saldırılar düzenlenebileceğine dikkat çekerken bilgisayar korsanları,otomobillerin güvenlik sistemlerini ele geçirebilir,direksiyonu,frenleri etkileyerek insan hayatını tehlikeye sokabilir. Ama biz bu saldırıların nereden geleceğini izleyebileceğiz " açıklamalarında bulunmuştur.
  

Gökhan ALAGÖZ
www.dijiworksteam.com 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder