13 Mayıs 2016 Cuma

12.Robotlardan Güç Gösterisi



Eğitim uzmanı Kayhan Karlı İnönü Üniversitesi Turgut Özal kongre ve kültür merkezinde Malatya İş adamları derneğinin(MAİD) katkılarıyla düzenlenen "Robocot 2016" etkinliği kapsamında  "Maker yetiştiren eğitim Semineri"nde kişisel ve mesleki gelişim konuları anlatılmıştır. Seminerin ardından Robocot maker ve mucitler sergisi düzenlendi. Başka şehirlelerdeki okullalardan gelen öğrencilerde tasarladıkları 26 robotu tanıttılar. Bu etkinlikte Müzik eşliğinde Dans eden,yerde örümcek gibi yürüyen,kablo uçlarında çıkan kıvılcım ve malzeme kaldıran robotlar bulunmakta.

Akıllı robotlar,big data,nesnelerin interneti,3D baskı,zenginleştirilmiş gerçeklik,siber güvenlik  ve bulut gibi teknolojilerin 4. sanayi devrimini tetiklemesinde önemli rolu olduğu düşüncesinden yola çıkarak gerçekleştirilen ROBOCOT 2016 etkinliğinde, Robotik ve kodlama yarışmaları,atölye ve konferans çalışmaları düzenleniyor 



Robotik ve kodlama yarışlarına ise farklı üniversite ve okullardan gelen 63 kişi yarıştı. Akademisyen'lerin yanı sıra bilişim uzmanları tarafından dereceye girmiş olan çalışmalara hediyeler verilecek. 

Gökhan ALAGÖZ
www.dijiworksteam.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder