1 Aralık 2017 Cuma

Nasıl Youtuber Olunur?



 Youtuber olmak için ilk olarak kendiniz olmalısınız siz ne iseniz videolarınız da o olmalı. Aboneleriniz sizi izlerken arkadaşları gibi görmeli. Yoksa her şeye dikkat edeyim, şu cümleleri, bu yazıları okuyayım derseniz youtuber değil, sıradan bir sunucu olursunuz.

KONSEPTİ BELİRLE

Öncelikle Youtube konseptinizi belirleyin. Makyaj, gezi, yemek ya da teknoloji mi? Bilginiz ve ilginizin olduğu bir konu seçin. Uzman olduğunuz konuda çekeceğiniz kısa videoları kanalınızda paylaşmaya başlayın. İşte Youtuber olma yolunda ilk adım tamam.

ÖZGÜVEN ŞART

Bu işin bir sertifikası, özel eğitimi yok. Kendinize güveniyor musunuz? Tek şart özgüven.  Her zaman like alacak değilsiniz dislike da alabilirsiniz önemli olan özgüvenli olabilmeniz.

ORİJİNAL VE DİSİPLİNLİ OL

Kesinlikle kimseyi taklit etmeyin. Özgün ve doğal olmalısınız. Videolarınızı haftanın belirli saatinde yayınlayın ki izleyicilerinizde merak oluştursun acaba bu hafta ne paylaşacak izlenimini ve merakını bırakın!

KİTLENİ KISITLAMA

İzleyici kitlenizin yelpazesi geniş olmalı. 10 yaşından 60 yaşına kadar herkese hitap edebilmelisiniz. Belirli bir kitleyi hedefleyerek içerik üretmek popülariteyi kötü etkiler.

Youtuber olmak için ilk adım kendine inanmak! İkinci adım ise sürekli araştırmak!

Çekim için olması gerekenler; Kamera, mikrofon ve tabii ki kendiniz

Kamera çok önemli, sonuçta video içerik üretiyorsunuz, çektikleriniz güzel ve kaliteli gözükmeli. Dijital yayıncılıkta eskiden görüntünün mükemmel olması gerekmiyordu. Doğal ve anı yakalamak ilk sıradaydı. Artık öyle değil. İzleyiciler çekimlerin kaliteli olmasını istiyor. Bu noktada kısaca YouTube’un görüntü kalite skalasını özetleyelim. 144p 240p 360p 720p 1080p 1440p ve 2160p farklı detaylarda var ama şimdi onlara girip kafanızı karıştırmayayım. 1440p ve 2160p kaliteleri için ülkemizin internet alt yapısı ve şu malum Adil Kullanım Kotası (AKK)’na hiç uygun değil. Hatta bu kalitelerde video yüklediğiniz zaman -örneğin 4K- izleyicilerinizden sert tepkiler dahi alabiliyorsunuz.  Fps nedir? 1 saniye içerisinde gördüğünüz kare sayısı şeklinde basitçe özetlenebilir. Bu ne fark yaratıyor?  TV’de genellikle 1 saniye içinde 25 kare görüyorsunuz. Bunu 60 kareye çıkarttığınızda görüntü daha akışkan oluyor. Yani daha dolu dolu bir saniye görüntüye sahip oluyorsunuz. Sanki takılıyormuş gibi görünen resimlerin en büyük sebebi bu. Ne kadar yüksek fps o kadar net ve kaliteli görüntü diyebiliriz. Tabii burada çekim yaptığınız kameranın sensör dediğimiz ışığın düştüğü ve resmi oluşturduğu yüzeyinde önemi var. Bazı ucuz kameralar size veri olarak yüksek performansta görünse bile sensör kalitesi yüzünden büyük hayal kırıklığı yaratabilir. Çok ucuza kaçmamak bilindik markaları tercih etmek önemli bir eleme yapmanızı sağlayabilir.

Diğer önemli konu ise ses. Zira çekimleriniz mükemmel olabilir ancak sizin sesiniz, ortamın sesi kötüyse, çok net söyleyeyim o video izlenmez. Yeni yayıncılık sisteminde sürekli ekrana bakmak yok. Genellikle, video açılır yan sekmeye geçilir, video ses olarak dinlenir, ilginizi çeken bir şey olduğu zaman tekrar video sekmesine geçilir.

Kendinizi ise yeni içerikler ile sürekli güncellemeniz gerekir.

Youtube kanalı nasıl açılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Youtube kanalı açmak ve Youtuber olmak için;

www.youtube.com adresine girerek üye olmak ve profil oluşturmanız yeterlidir. Sonrasında  kanalınıza bir isim bulun bu ismi seçerken içeriğinizle sizinle bağdaşmasına dikkat edin.

Kanalın açıklamasını 154 karekteri geçmeyecek şekilde yapabilirsiniz.

Youtube Yayıncıları, Nasıl Para Kazanıyor?

Youtube reklamları, Web sitelerine nazaran daha fazla ilgi alanıyla ilgilenen kitlelere ulaşır. Websitenizin bir ilgi alanı olsa dahi, her içerik o kullanıcıya hitap etmiyor olabilir ama videoların her biri tek içeriktir.

2- Youtube’da Google hesabıyla bağlanmış olan kullanıcılar, Google’da yaptıkları aramalara ve girdikleri sitelere göre reklamlarla yönlendirilebilir. Örneğin, sıklıkla uçak bileti alan birisi hava yolu firmalarının reklamını görebilir.

3- Youtube reklamları, Web site reklamlarına göre daha kalıcı ve sürekli içeriklerdir çünkü kitleyi tamamen doğru hedef alırlar. Bu yüzden içeriklerin fazla odak olması, sizin gelirinizi arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder