10 Ağustos 2018 Cuma

Hastanaler

Sağlıklı geçirdiğiniz günlerinizin ne kadar kıymeli günler olduğunu biliyorsunuzdur. Peki hayatınızı sağlıklı yaşamak için neler yapıyorsunuz? Aslında çoğunuzun bu soruya cevapları bellidir. Bitkisel yiyecekleri fazla tüketmek, hayvansal ve bitkisel yağlardan uzak durmak, spor yapmak, vücuda zarar verecek kötü alışkanlıklardan uzak durmak vs. bu gibi birçok örnekleri hayatınıza adepte ederek uyguluyorsunuzdur. Peki bunları yapmak sağlıklı yaşamak için yeterli mi? Bir nebze olsun yeterlidir ancak devamı söz konusu olmadığında sağlıksız yaşama tekrar dönmek kaçınılmaz olur. Hayatında 'Hastane' ye gitmeyi alışkanlık etmeyen insan istediği kadar spor yapsın, bitkisel beslensin veya zararlı alışkanlıklardan uzak dursun sağlığına eksik bakıyor demektir. Sağlıklı olmak için yapılan bu işlerin yararlı olup olmadığını sadece yapılan araştırmalar sonucunda bilebiliriz.

Her şeyin fazlası zarar olduğundan sadece bitkiyle beslenen insan ve sadece spor yapan insan da bir nevi sağlıksızdır. Aslına bakılırsa sağlık yapmak veya yapmamaktan ziyade her şeyi yeterince yapmaktan geçiyor. Bu yeterince yapılmaları ancak belirli tetkikler sonunda bilebiliriz. Ne kadar besin tüketmeliyiz, ne kadar spor yapmalıyız, ne kadar dinlenmeliyiz tüm bu soruların cevabını Hastane ler bize verir. Değişik dallarda yapılan araştırmalar neticesinde çıkan sonuçları
hataya adepte edince tam manasıyla sağlıklı olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Aksi durumlarda bir yerler de eksiklikler olduğundan dolayı kensinizi psikolojik olarak veya fiziksel olarak zinde hissedemezsiniz. Toparlayacak olursak sağlıklı bir yaşam sürmek içöin düzenli beslenmek, spor yapmak ve kötü alışkankılardan uzak durmak kadar düzenli olarak Hastane ye gitmek de gerekir. Yapılan bu durumlar birleşince sağlıklı bir yaşam kaçınılmaz olacaktır ve daha serin bir gelecek sizleri bekleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder