21 Mayıs 2018 Pazartesi

Fransa'nın Jaguar Zırhlı Muharebe Aracı Görücüye Çıkarıldı Bile!



Savunma sanayi sistemlerinin hızlı bir gelişim gösterdiği şu günlerde diğer ülkeler de bu nokta da hızlı bir adım atamaya başladılar son zamanlarda üretilen bir çok yeni araç ise bunun adeta kanıtı olduklarını da bir kez daha gösteriyor diyebiriliriz.Bu noktada da bugün sizlere Fransa tarafından tasarlanmış olan yeni zırhlı aracı da tanıtmak istiyoruz.


Bu anlamda da yapacaklarınızı baz alarak onlara bir adım atacaklarını da bilerek onları ön planda tutacak olduklarını da bir kez daha kanıtladılar aracın özelliklerini incelediğimiz de ise 25 ton ağırlığındaki Jaguar üç kişilik bir mürettebata sahip olacak. Araç, ana silah olarak 40 mm CTAS (Cased Telescoped Armament System) ve ikincil silah olarak 7,62 mm makineli tüfekle silahlandırılıyor.Bu da güçlü bir savunma yapmasını sağlıyor.


Jaguar 6x6 aynı zamanda MBDA’nın omuzda taşınabilir orta menzilli füze sistemi  ile de donatılabiliyor.Bu anlamda ise oldukça tedarikli bir sisteme de sahip olabilmesi de kanıtlanacak hale gelmiş olabiliyor.Fransa'nın bu anlamda geliştirmiş oldukları araçlar ile hepsini bir noktada sağlayacak olduklarını da söylecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder