22 Mayıs 2018 Salı

TAI ile Boeing Anlaşma İmzalıyor!

Ülkemizde son zamanlarda yapılan bir çok anlaşma ve sanayimizi etkisi altına alan yeni çalışmalar kapsamında da farklı imzalar atılmaya da devam ediliyor.

Boeing ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) arasında 737 MAX uçakları irtifa dümeni üretimi için anlaşma imzalandı.Bu anlaşma ile birlikte ülkemizde adeta yeni bir devrim gerç

gekleştirmeyi de planladıklarını ifade ediyorlar.


Anlaşma için TAI'nin Kahramankazan'daki tesislerinde tören düzenlendi.Bu tören kapsamında ise oldukça görkemli bir açılış gerçekleştirilmiş oldu.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Boeing ile uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu söyledi.Ayrıca bu alanda çalışmalarının da devam edeceğini de ifadelerinde belirtmek istedi.Adeta mühendislik harikalarının birleştirilecek olduğu yeni bir anlaşma olacağı konuşuluyor.


Havacılık yapısal parçalarını üretmenin TAI açısından mükemmellik sağlanan bir iş olduğunu vurgulayan Demir, bu kabiliyetlerin F35 orta gövdede olduğu gibi daha sofistike kompozitlerin üretildiği, yüksek teknolojinin olduğu bir yere doğru gitmesi gerektiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder