12 Nisan 2018 Perşembe

Dev Teknoloji Mağazalarının Yarışında Kim Geride Kaldı!

Devler rasındaki mücadeleyi kazanan app store oldu.

App Annie’nin aktardığı bilgilere göre; Play Store ve App Store‘dan indirilen uygulamaların toplam rakamı 2018’in ilk çeyreğinde 27.5 milyar seviyesine ulaşmış durumda. Bu indirme sayılarında yaklaşık 20 milyar adet ile Play Store zirvede yer alırken, App Store, 7.5 milyar seviyesinde uygulama indirme rakamı ile rakibinin çok gerisinde kaldı.


2017’nin son çeyreğine göre iki mağazadan da toplam indirilen uygulama rakamlarında yaşanan %22’lik artışın bu yılda da artması bekleniyor. Ancak tüketici harcamalarına baktığımızda yaklaşık 12 milyar dolar ile App Store, rakibinin önüne geçiyor.

genel itibariyle insanlar bütçelerini sarmayacak uygulamalara ihtiyaç duyuyorlar.

Bu bilgilere göre; Android‘e indirilen uygulamaların genelde ücretsiz uygulamalar olduğunu ve kullanıcıların uygulama içi satın alma seçeneklerini iOS‘e göre daha az kullanılıyor.
Aslında bu yönüyle bakıldığında neden tercih konusu olduğunu da anlayabilmek hiçte zor değil.Çünkü daha cazip seçenekler insanları genel itibariyle mağaza ürün ve uygulamalarına  daha fazla yaklaştırmaya başladı diyebilmemiz mümkündür.Verilere baktığımızda gayet anlaşılır olduğunu da görüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder