30 Nisan 2018 Pazartesi

Görme Engellilere Yapay Zeka Müjdesi!

Görme engelliler için bir yapay zeka desteği geldi yapılan buluş  sistem ile robot ve proje günlerinde büyük bir çalışma sonrasında ortaya çıkardılar.



BAU Robotics Robot ve Proje Günleri'ne, görme engelliler için tasarladığı yapay zeka destekli göz ile katılan Şevket Sakinç, dünyada hızla sayıları artan görme engelli kişilerin hayatını kolaylaştırmak için projeyi geliştirdiğini söyledi. Proje,market,otobüslerde kişilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yeterli olabilecek hale gelecek olup insanları o konuda teşvik edebilecek hale gelmiş olacağını da vurguladığını ifade ediyor. Robot, etraftaki yazıları algılayıp sese çevirerek, kullanıcıya iletiyor. Hedeflerinin seri üretime geçmek olduğunu dile getiren Sakinç, destek beklediklerini aktardı.



Bahçeşehir Üniversitesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği BAU Robotics Robot ve Proje Günleri başladı. Üniversitenin Güney Kampüsü'nde başlayan ve iki gün sürecek olan yarışlara Türkiye'nin 15 şehrinden 200 katılımcı ve 150 robot katıldı. Birbirinden farklı özellikleriyle dikkat çeken ve insan hayatlarını kolaylaştırmak için tasarlanan robotlar 5 farklı kategoride kıyasıya yarışacak.Bu proje ile birlikte benim görüşüm oldukça farklı alanlarda ise yapacağımız bir çok çelışmeyı da gerçekleştirecek hale geleceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder