27 Nisan 2018 Cuma

Juno Jüpiter'in 'Büyük Kırmızı Leke' Ne Anlama Geliyor!Yorumlayalım

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Jüpiter keşif uydusu Juno, gezegenin güney yarım küresindeki Büyük Kırmızı Leke'yi görüntüledi.
 Uzay araştırmacıları yaptıkları araştırmalar doğrultusunda da bunları yaparken de onların nasıl bir sistem yürüteceklerini de anlayabilecek hale gelmiş olacağız.

NASA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Juno'nun, Jüpiter yörüngesindeki keşif yolcuğunda gezegene 12'nci yakın geçisi sırasında, "Büyük Kırmızı Leke" adı verilen sürekli "antisiklonik fırtınayı" (yüksek basınçlı dolaşım merkezi) kayda geçirdiği belirtildi.


Uydunun 1 Nisan'daki yakın geçişi sırasında çekilen farklı görüntülerden oluşturulan kolaj fotoğraf NASA'nın internet sitesinde yayımlandı. Bizlere de bunları anlatmaya başladıklarında bu teknolojilerinde bir arada olacağını da ifade edebilecek hale geleceklerdir.

Özellikle yapılan yakın çekimlerde bunların nasıl yansıtılabileceği de açık açık ifade ediliyor.Bu yönüyle bakıldığında ise ortaya da farklı ifadeler çıkıyor ve o kırmızılıkların  da ileriki dönemlerde neleri ortaya koyabileceği uzaya bizi ne kadar yakınlaştırmaya çalışacağı da tam bir tartışma konusu diyebiliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder