8 Kasım 2017 Çarşamba

2 Teknoloji devi seçimlerde birlikte hareket edecek

Google ve Facebook, Fransa seçimleri için beraber hareket etme kararı aldı. Bu durumun sebebi ise yakın zaman da yaşanan ABD seçimlerindeki yalan haber krizi.

Google, Fransa’daki başkanlık seçimleri öncesi sahte haberlere karşı Facebook ile birlikte mücadele etme kararı aldı. ABD’de gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde onlarca sahte haberin Google’nin News bölümünde yer almasının ardından arama motoru devi kullanıcılarının tepkisi ile karşılaşmıştı. Facebook’un sahte haberleri önlemek için kullandığı işaretleme ve raporlamanın bir benzerinin Fransa’daki seçimlerde Google tarafından da kullanılacağı iddia edildi.


ABD’de yaşanan “11 Eylül” saldırılarının ardından güncel sonuçları ön plana çıkarmak için “Haberler” sekmesini aktif hale getiren Google, sistemde yer alan haberlerin doğruluğunu kontrol etmekte zorlanınca kullanıcıların eleştirileri ile karşılaşmıştı. Donald Trump ve Hillary Clinton’un yarıştığı ABD başkanlık seçimlerinde onlarca sahte haberin “News” bölümünde yer almasıyla birlikte duruma el atma kararı alan Google, çareyi Facebook’un algoritmasında buldu.

ABD’deki olayın benzerini yaşamamak için Facebook’a ait olan işaretleme ve raporlama olanağını kullanıcıların tercihine sunacak olan Google, Fransa’daki başkanlık seçimleri öncesi uygulamanın çalışmalarını devam ettiriyor.

CrossCheck ve Google News Lab’ın yanı sıra işaretleme ve raporlama sistemini devreye sokacak olan arama motoru kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla Fransa’daki başkanlık seçimlerinde Facebook ile birlikte hareket edecek.

kaynak: cnnturk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder