15 Kasım 2017 Çarşamba

Bitcoin Nedir?

İnternet dünyasında son yıllarda popüler bir hale gelen ve yeni para birimi olarak görülen Bitcoin, birçok tartışmayı ve hukuki olayı beraberinde getiriyor olsa da, son zamanlarda oldukça büyük firmalar tarafından destekleniyor. Peki, Bitcoin nedir? Bizde değeri son dönemde inanılmaz bir şekilde artarak yatırımcıların odak noktasına haline gelen bu para birimi hakkında, merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

Bitcoin Nedir?

Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında deneysel olarak başlatılan ve günümüzde oldukça popüler hale gelen bir sanal para birimi olan Bitcoin‘in bağlı olduğu bir ödeme sistemi veya herhangi bir merkezi bulunmamaktadır.
Satoshi Nakamoto, aslında Bitcoin’in kurucusu olan ve kısa bir zaman önce ortaya çıkan Avustralyalı Craig Wright‘ın yıllardır kendisini gizlemek için kullandığı isimdir. Transfer işlemleri herhangi bir aracı olmadan doğrudan iki taraf arasında gerçekleşmektedir.

Yani Bitcoin’in hiç bir sahibi olmadığı için, değerini istediği gibi belirleyebilen veya oynama yapabilen tek bir güç bulunmamaktadır.

1 Bitcoin kaç Türk Lirası ediyor? Bitcoin değeri ne kadar?

Bu sanal para biriminin bağlı olduğu bir güç veya merkez bulunmadığı için fiyatını tamamen arz ve talep koşulları belirliyor. Normal ekonomi şartlarında olduğu gibi talep artınca fiyat yükselirken, talep azalınca fiyat düşüyor.

Ancak, bu sana para birimi son yıllarda ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, tekrar yükselişe geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.Bu makaleyi ilk yazdığımız tarihte yani bundan yaklaşık 1 yıl önce, 1 BTC yaklaşık 1,361.68 TL seviyesindeydi. 12 Ekim itibarıyla yeni bir rekora imza atan Bitcoin, 18.300 TL seviyesini gördü.

Üstelik uzmanlar, Bitcoin’in halen hak ettiği seviyede olmadığını ve yükselmeye devam edeceğini savunuyorlar.

Yine günümüz ekonomisinden bir örnek vermek gerekirse, dolar veya euro düşünce yüksek oranlarda alım yaparak, yükseldiğinde satan kişiler, sanal para için de aynı yatırımı gerçekleştiriyorlar.

Gün içerisinde değerinde ciddi değişimler olabildiği için, düşük kurdan alım yapmış olan kişiler 1 günde ciddi kar elde edebiliyorlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder