1 Kasım 2017 Çarşamba

Web tasarım araçlarına bir kaç örnek


Meslek olarak web tasarımını tercih edecek ya da bu konuda az ok bilgisi olan arkadaşlar için ufak biz yazı dizisi hazırladık. Hem kendimiz, hem de profesyonel olarak bu işi yapan meslektaşlarımızca kullanılan bir kaç aplikasyonu sizlerle paylaşacağız.

Aralarında font araçlarından tutun, css , grafik ile ilgili araçlardan tutun video düzenleme araçlarına kadar bir çok ücretsiz yazılımın bulunacağı yazı dizimizin ilk yazısı olan bu yazımızda tanıtacağımız araçlara geçelim.
Psd dosyasını Html ve CSS e döken ücretsiz online araçlar

    http://www.psdtoweb.de 800 Megabayta kadar olan PSD dosyalarını online olarak ücretsiz CSS ve HTML ye çeviren araçtır.
    http://css3ps.com/ adresinden indireceğiniz Photoshop eklentisi ile PSD den HTML ve CSS çevirmesini yapabilirsiniz.
    Adobe Air eklentisi ile çalışan http://psdbreaker.com/psdbreaker.air uygulaması ile Photoshopta düzenlediğiniz web sitelerini hiçbir programlama bilgisine sahip olmadan Xhtml ve CSS dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Genel web tasarım araçları

    Notepad++

Ufak tefek kod yazma ve düzeltme işlemleri için kullanabileceğiniz bu metin düzenleyici Windows ‘un not defteri programının daha dagelişmiş hali diyebiliriz.

    Online renk yönetim ve renk uyum aracı

http://www.colorschemer.com/online.html

Yapılan tasarımlarda renk uyumu için kullanabileceğiniz bir sistem. Hangi rengin hangi renk yoğunluğu ile uyumlu olduğun ve bunları Rgb , Cmyk kodlarını alabileceğiniz küçük ama çok kullanışlı araçlar sınıfında yer almaktadır.

    HTML Entity Character Lookup

http://leftlogic.com/lounge/articles/entity-lookup/

Karakterlerin, sayıların tümünün HTML karşılıklarını verir. Böylece dil kodlamasında sıkıntı yaşadığınız harflerin html karşılıklarını yazarak bu sorunu çözebilirsiniz.

    Firefox Web yöneticisi eklentisi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/60

Web developer tool bir firefox eklentisidir. Firefox içinde css ve html ile ilgili ve kodlarla ilgili bir çok işlevi yerine getirir.

    Resimdeki yazının fontunu bulma aracı

http://www.myfonts.com/WhatTheFont/

Bu online araç ile her hangi bir resmi siteye upload ederek o resmin içindeki yazı fontun ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylelikle grafiklerde kullanılan fontları rahatlıkla tespit edebilirsiniz.

    Css framework

http://www.blueprintcss.org/

Türkçe olarak tabir etmek gerekirse css alt yapısı , css çatısı olan css frameworkler css uzmanlarının hayatını kolaylaştıran sistemdir.  Blueprint css de bu imkanı sunan online bir kaynak. CSS tasarımcısı yada css geliştiricisi iseniz çok işinize yarayacak.

kaynak: celilcan.net

Yaratıcı Web Tasarımı, kurumsal site fikirleri için DigiWorks Team İle iletişime geçebilirsiniz.
0850 577 7670

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder