30 Kasım 2017 Perşembe

Telefonda Reklam Virüsü Nasıl Temizlenir ?

Akıllı diye tabir ettiğimiz cihazlar daha doğrusu telefonda reklam sorunu yaşamak bizi hayli bir can sıkıcı noktaya getirebilir. Android sürekli reklam çıkıyor diye yakındığımız durumlarda ise merak etmeyin yardımınıza yetişiyorum. Artık yapmamız gereken tek şey ise telefonu analiz etmek olacaktır.


 Hemen hemen yapılacakları size aşağıda ki gibi sıralamak isterim ;

    Ne zamandan beri sürekli reklam görüyorsunuz ?
    Hangi siteye girdikten sonrasında sürekli reklam görmeye başladınız ?
    Hangi uygulamayı indirdikten sonrasında sürekli reklam görmeye başladınız ?

 Gibi benzeri sorulara önce kendinizin bir cevap vermesi gerekmektedir ve Android işletim sistemine sahip akıllı cihazınızda ki arka planda çalışan uygulamalara bir göz gezdirmenizi temenni ederiz. Zaman zaman arka planda çalışan uygulamaları kapatarak gözlem yapabilirsiniz.


Eğer son indirdiğiniz bir kaç uygulamayı silin ve ardından;

    Android cihazda hala reklam görüyor musunuz ?

 Adlı soruyu kendinize sorun. Eğer reklam görmeye başladı iseniz bu internet sayfasını artık burada kapatabilirsiniz. Fakat hala ve hala Android reklam virüsü görüyor iseniz yapmanız gereken son 2 basamak işlem kalmış bulunmaktadır. Bunlar ise;

    Malwarebytes gibi Antivirüs mobil uygulamaları ile telefonunuzu taratmak.
    Android cihazınızı sıfırlamak.

 Yukarıda saymış olduğum işlemin öncelikle birinci basamağında ki uygulamayı Play Store ‘dan indirin ve ardından Android işletim sistemine sahip akıllı cihazınızı taratın. Hiç bir şekilde bir sonuç bulunamadığında ve virüsler silinse bile hala reklam görmeye devam ediyor iseniz ise yapmanız gereken işlem ikinci basamağa geçmek olacaktır.

 İkinci basamakta bahsettiğimiz işlemi yapmak için ve kesin olarak telefon reklam virüsü silme işlemini yapmak istiyor iseniz sizlere “Android Cihazdaki Verileri Tamamen Silmenin Yolu” adlı yazımıza bir göz atmanızı temenni ederiz. Üzerine tıklayarak ulaşacağımız yazıda telefonunuzda ki verileri nasıl tamamen sileceğinizi ve telefonu aldığınız ilk güne döndürecek bilgileri bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder