5 Kasım 2017 Pazar

Google Adwords Müşteri Eşleştirme

Sahip oldıuğunuz firmanın ya da temsil ettiğiniz markanın Google üzerinden firmaya ait kriterlerce hedeflenen müşteri kitesine göre (3. taraf siteler hariç) reklamının yapılmasıdır.


Arama Ağı’nda ve Alışveriş’te kullanılan Müşteri Eşleştirme, Teknosa’nın yatırım getirisini %112 oranında artırarak birinci taraf verilerden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı oldu.

Teknosa, Türkiye’de 200’den fazla mağazası olan bir teknoloji ve elektronik perakendecisidir. Teknosa.com sitesi şirketin gelir artışını etkileyen en büyük unsurdur. Performansı ve yatırım getirisini artırmak Teknosa’nın dijital pazarlama etkinliklerinin önemli bir odak noktasıdır.

Teknosa birden fazla markanın satışını yapan perakendeci olduğundan, web sitesi ziyaretçilerinin tümü gerçekte siteye ürün satın alma amacıyla gelmiyor. Birçok tüketici siteyi yalnızca fiyat karşılaştırmaları yapmak için ziyaret ediyor.

Ajansları olan GroupM Connect ile ortak çalışan Teknosa ekibi, amaca ilişkin daha iyi bir gösterge sağlayabilecek ek veriler yükleyerek mevcut ziyaretçi havuzunu daha yararlı segmentlere ayırmaya karar verdi. Şirketin kendi birinci taraf Müşteri İlişkileri Yönetimi veri tabanı bu konuda büyük katkı sağladı. Teknosa sitesine veya Teknosa’nın kardeş şirketi Kliksa’nın sitesine daha önce kaydolan tüketiciler (“üyeler” olarak bilinir), müşterilerin izlediği yolda kaydolmayanlara kıyasla satın alma işlemine bir adım daha yakın olarak ele alındı.

Ekip, Google AdWords’de Müşteri Eşleştirme’yi kullanarak, üyelik adımlarını tamamlayan ancak henüz hiçbir şey satın almayan kullanıcı havuzunu doğrudan AdWords yeniden pazarlama listesine aktarabildi. Ardından, mevcut Google Arama ve Google Alışveriş kampanyalarında daha yüksek teklifler kullanarak listedeki kullanıcıları hedefledi. Bu, hızlı bir şekilde başarıyla sonuçlandı ve mevcut yeniden pazarlama kampanyalarına göre %47 daha iyi bir edinme başına maliyet ve %112 oranında daha yüksek yatırım getirisi sağlandı.

kaynak: dijitalmuhendis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder