5 Kasım 2017 Pazar

CoderDojo’dan Çocuklara Yönelik Ücretsiz Kodlama Eğitimi

Çocukları kodlama ile tanıştırmaya yönelik atölye faaliyetleri düzenleyen CoderDojo ücretsiz kodlama eğitimlerine Domeİstanbul’un desteğiyle vermeye devam ediyor. CoderDojo, çocuklara ve gençlere bilgisayar kodu yazmayı ve kendi basit programlarını yapmayı öğreten gönüllülerden oluşan bir sosyal sorumluluk hareketidir.



CoderDojo, 6-17 yaş arasındaki çocuk ve gençlere, ücretsiz atölyelerle bilgisayar programlayı, basit programlar ile kendi oyunlarını yazmayı öğreten, çocuklara kodlama mantığı ile tanıştıran bir gönüllülük platformudur. CoderDojo geleceğin dilini geleceğin nesline öğretme misyonu ile hareket eden bir sosyal harekettir. Gönüllü mentorlerin desteğiyle her hafta ücretsiz atölye eğitimleri sunan CoderDojo Türkiye’de hızla büyümeye devam ediyor. 6 yaşından 17 yaşına dek isteyen her meraklı genç, mentor desteği ve rehberliğinde yazılım dünyasına adım atıp, HTML, CSS, Scratch ve Python gibi kodlama içeriklerini öğrenmeye başlıyorlar. CoderDojo kurs veya sertifikalı eğitim veren bir kuruluş değildir. Tamamen gönüllü üyelerden oluşan ücretsiz ve iyi niyetle işleyen bir atölye oluşumudur.

CoderDojo bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de iyi niyetli destekçileri, gönüllü eğitimcileri ve sponsorlarıyla büyümeye devam edebilir. Gönüllü ağıyla büyüyen CoderDojo Türkiye, İstanbul dışında Sakarya, Kocaeli, Malatya, Ankara, Eskişehir ve Bursa gibi birçok farklı anadolu şehrindeki dojolarda eğitimlere devam etmektedir. CoderDojo Türkiye yaptıklarını geliştirmek ve devamlılığı sağlamak için vakıf olmaya karar verdi. Vakfın ihtiyaçları için sponsorlara ve çocuklara yönelik kodlama eğitimi içinde gönüllü eğitimcilere ihtiyacı vardır. CoderDojo’nun büyüyebilmesi ve etkinliklerinin genişleyebilmesi için maddi kaynaklarının artması, sponsorlarca desteklenmesi ve sürekli çalışan çekirdek kadrosunun olması gerekiyor. CoderDojo dünyasında her şey ücretsiz, ama kaynaklar sınırlı bundan dolayı her gönüllü destekçiye ihtiyaç var.

kaynak: dijitalmuhendis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder