29 Mart 2018 Perşembe

Bu Nano Kaplamalar Bakteri Öldürüyor Haydi İnceleyelim!

Singapurlu bilim insanları, yusufçuk ve ağustos böceklerinin kanatlarındaki nano sütunlardan ilham alarak antibakteriyel nano kaplamalar geliştirdi.
Bilim Teknoloji ve Araştırma Ajansının  internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, araştırmalar, yusufçuk ve ağustos böceklerinin kanatlarının "nano sütun"
adı verilen küçük yapılarla kaplı olduğunu, çivili yatağa benzeyen bu yüzeyle temas eden bakterilerin hücre zarlarının hemen yırtıldığı ve bakterilerin öldüğünü gösterdi.Yani teknolojininin de hızla ilerlemesiyle bir çok hastalığa çare bulunabilecek.


Genel enfeksiyonların yüzde 80'inin el temasıyla yayıldığını hatırlatan bu tür  virüs  gibi kimyasal  defektlerin aynı  zamanda doğadaki  canlılara  da  zararlı birer  atık  olduğunu  söylüyorlar.
Bakterilerin kimyasaldan ziyade fiziksel olarak yok edildiği aktarılan açıklamada, yapılan bu  teknoloji  ile nanolar çevreye zarar vermemeye başlayacak ve çevre  kirliliğininde önüne geçecek  aynı zamanda hücre  çeperine kadar ulaşabilcek  bu teknolojinin insanlık açısından önemli bir bbuluş olduğunu düşünmekteyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder