16 Mart 2018 Cuma

Seo'lar ve Uzantılar

Sayfa uzantı yapısı, SEO çalışması için sitelerin en çok merak ettiği konulardan birisidir. Uzantıların sayfanızın popülerliğine ne derece etkisi olduğunu açıklayacağım.
Sayfa uzantısı olarak birçok forum ve sitede .html önerilmektedir. Bunun aslında pek bir doğruluğu yoktur yani bu konularda google da bir açıklama yapmamıştır.




Site url adresi karakter sayısı olarak ne kadar kısa olursa o kadar hatırda kalıcı olur, aynı zamanda SEO açısından da o kadar değerlidir. Siteler tasarlanırken uzantılar kısa ve öz urllerle desteklenmelidir. Yazı urllerine son ekler de dahildir.


Özelikle sonunun .html uzantılı olması ve en za dört karakterden oluşur ve aramalarda bulunması kolaydır. Bir site hangi kodlama diliyle yazılmış olursa olsun .htaccess dosyası ile uzantısı değiştirilebilir. Google bunu bildiği için sitelerin html veya php uzantısını dikkate almamaktadır. Bu sebeple, sitelerde .html kullanmamız sadece kendimizi kandırmaktır.Uzantıların popüler olmaması seo açısıdan optimize anlamında baya bir üst seviyeler taşıyaor sizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder