21 Mart 2018 Çarşamba

O kuram Açıklandı!Bilmediğimiz Tek Şey Depremin Zamanı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, enerjinin birikmesiyle depremin büyüklüğünün doğru orantılı olacağını söylerken, depremin zamanının bilinemeyeceğine dikkat çekti.


Yapılan açıklamada "Ne kadar çok enerji birikirse, depremin büyüklüğü daha fazla olacaktır. Bilemediğimiz tek şey; ne zaman? Şimdi burada bu sohbeti yaparken de olabilir ve olursa 7'nin üzerinde olur, kimse de şaşırmasın ama bu deprem 5, 10, belki 50 sene sonra da olabilir. Ama depremin bugün olmasıyla 50 sene sonra olması arasında enerji farkı olacak. 7'nin üzerindeki

herhangi bir deprem Marmara'da yıkıma ve can kayıplarına yol açacaktır." dedi.

Bu açıklamanın ardından benimde bazı değineceğim noktaşlar var aslında.Geçmiş yıllarda depremin ne derece etkili olabileceğine dair pek çok açıklama yapılmıştı.Ancak teknolojik ölçümer zamanını belirtmediğinden dolayı insanlarımızın da madur olabilceğini düşünüyorum.İleriki yıllarda teknolojinin daha da geliştirilip bu olaylara çözüm bulunabilmesi gerektiğininde taraftarı olduğumu söyleyebilmem mümkün.Ülkemizin daha öncesinde başından geçen bir çok deprem olayı gibi gerçekleşirse kötü yıkımlara sebep olacağı kanaatindeyim.

DigiWorksTeam, Sinem Özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder