31 Mart 2018 Cumartesi

".tr " Uzantısının Seo'ya Etkisi

Herkes site açarken .tr uzantısına sıcak bakar. Bugünkü yazımızda kısaca bu uzantının seo çalışmalrınıza etkisini anlatacağım. .tr Uzantısı’nın hem faydaları, hemde zararları olabilir. Ülke çapında google ralamalarında önemi iyidir.Çümkü bu arama motoru ülke bazlı domainleri bulunan bir arama motorudur.


Türkiye sayfasında aramalar yaparken de sonuçlarda çoğunlukla .tr uzantılı domainleri üst sıralarda gösterir.Sıaralama da yukarı çıkaran tabikide türkiye sınırları arasındaki aramalarınızdır. Arama yapanların Türk olduğunu varsayarak Türkiye alan adlarını üst sıralara yerleştirir.
Google’ın Webmaster Araçları’nda Coğrafi Konum Google’ın Webmaster Araçları servisinde, Siteyi onaylattıktan sonra Coğrafi Konum olarak otomatik olarak Türkiye seçili olur ve asla değiştirilemez. Yine sebebini düşündüğünüzde tr uzantısnın etkisini burada da gözlemlemiş olursunuz.

Bazı araçlar isiz yüzde yüz türkiye kulllanıcılarından tıklama alıp almadığınızı gösteren niteliğe sahiptir.Alxa rank dediğimiz belirleyici sayaç aracına tıklayarak performans ve giriş analizi yapabilmeniz mümkündür.


Sinem Özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder