28 Mart 2018 Çarşamba

En Güvenilir Firmalarda Su Şişelerinde Plastik Madde Tespiti!

Dokuz farklı ülkede satılan 250 plastik su şişesinde yapılan araştırma, hemen hemen hepsinde plastik parçacıklar bulunduğunu ortaya koydu.
Kuruluş tarafından yapılan araştırma sonucunda zararlı maddelere rastlandı.



Araştırma sonucunda her bir litre suda ortalama 10 plastik parçacığının bulunduğu, her birinin de insan saçından daha kalın olduğu anlaşıldı. Bu tespitin gerçekleştiği markaların sektörün en kaliteli markası olduğu tespit edildi.

Şişe sular, Fredonia'daki New York Devlet Üniversitesi'nde incelendi. Araştırmaya katılan üniversitenin kimya profesörü Sherri Mason, "Peş peşe her şişede, her markada plastik bulduk" dedi ve ekledi:

"Bu, herhangi bir markayı doğrudan suçlama amaçlı değil, araştırma plastiğin her yere tesir ettiğini gösteriyor. Plastik toplumumuzun her yerine yayılan bir madde ve sularımızı da istila ediyor. Bunlar her gün tükettiğimiz en temel ürünler."

Yapılan araştırma vatandaşları da şüphelendirmeye yetti içtiğimiz ve tükettiğimiz sular konusunda bir hayli dikkatli ve seçici olmamız gerekiyor.

Mikroplastik olarak bilinen küçük plastik parçalarını yutmanın sağlığa zarar verdiğine dair bir kanıt yok ama olası etkilerine dair bilimsel çalışmalar yürütülüyor. Araştırmanın sonuçlarına ilişkin Prof Mason, "Felaket değil ama sayı olarak bakarsak kaygı verici" dedi.
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri fark etmeksizin bir çoğunda bu duruma rastlanmış olması da şaırtıcı bir gerçek açıkçası.Bu yüzden satın aldığınız her suya dikkat etmelisiniz.

Sinem Özdemir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder