16 Mart 2018 Cuma

Tarama Bütçesini Optimize !

Bundan sonraki kısım tarama bütçesi düşük olan sitelere öneri niteliği taşımakla birlikte tarama bütçesi yüksek olan sitelerinde bu yüksekliği koruması yönünde tavsiye niteliği taşıyacaktır.


 Bu yazımızda tarama bitçesini optimize kurallarına bakacağız.Bu faktörlerle alakalı önlemler almaya başladığınızda Google örümcekleri sitenizi daha fazla ziyaret etmeye başlayacaktır fakat yeterli olmadığı durumlarda aşağıdaki düzeltmeleri de yapmanız gerekir.





Sitenizde yaşanan yönlendirme sorunları, kırık linkler ve alakasız sayfalara verilen bağlantılar sitenizin sağlığını etkileyeceği gibi Google örümceklerinin de kafasını karıştırır. Yine bütçe analizleri ve raporlarında 200 hatasını mutlaka alabilmeye bakın. Yani site içi bir bağlantınız yine site içi başka bir bağlantıya 301 veya 302 yönlendirmesiyle yönlendirilmişse Bazı bclinkler google tarafından takibe alınmayabilir böyle bir imkan vardır.


Yani böyle bir linke rast geldiğinde takip etmek yerine daha sonra incelenecekler listesine alır fakat 200 koduyla direk yönlendirilmiş olsaydı Google örümcekleri daha sonra takip etmek için listeye almak yerine direk bağlantıya gidecek ve o bağlantınızı da tarayacaktı.Bu yüzden optimize araçlarıyla belirli analizler yaparken botların sizi ne derece etkisi altına alabilceklerini iyi düşünmenizde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder