10 Mart 2018 Cumartesi

SEO'da POPÜLERLİK

Her sene google arama motoru tarafından kullanıcılara ve seo çalışanlarına düzenleyiciler tarafından farklı farklı kurallar sunuluyor.Bu modaya ayak uydurabilmek ve güncelliği arttırmak uzmanlar için en önemli konulardan bir tanesi. Tarihi geçmiş teknikleri uygulamak sitenizin yeni kuralları ihlal etmesine yol açarak arama sonuçları google arama sonuçlarında geri de kalabilir ve kullancıların sitenizi daha az ziyaret etmesine neden olabilirsiniz.Sitenizin tamamıyla optimize ve güncel SEO trendlerine uygun olmasını gerçekten önemsiyorsanız aşağıda yazdığımız tavsiyeler doğrultusunda haraket ederek daha iyisini yapabilr ve günümüzdeki popülerlik seviyenizi arttırabilirsiniz.


Mobil Kullanımlarda Popülerlik Seçenekleri



Özellikle son zamanlara baktığımızda akıllı telefon ve android uygulamaların hızlı bir yayılım göstermesiyle google arama optimizasyonları bir hayli popülerleşmeye masaüstünü geçmeye yetti. Google’ın mobil siteleri ilk olarak indekslemeye yönelik denemelerinden, geleceğin mobil olacağını öngörmek hiç de zor değil. Bu da 2018’de mobil optimizasyonu SEO açısından bir öncelik haline getiriyor. Bu işten gerçekten karlı çıkmak istiyorsanız mutlaka sitelerinizin mobil tabanlı ve mobil web sitelerine uyumlu olmaları gerekmektedir. Ticaret siteleri için bu daha büyük bir problem çünkü yapılan araştırmalarda gösteriyorki alışveriş sektöründe insnalr arama motorlarını sıklıkla kullanıyorlar. Ziyaretçilerinizin sayfada kolaylıkla aşağı inebildiği, menüde, kataloglarda ve ürünlerde rahatlıkla gezinebildiği bir navigasyon ve akış sunmak günümüzde bir web sitesinin olmazsa olmazlarından biri haline geldi.


Hızlı Yüklenen Mobil Uyumlu Amp'ler

En üstlerde yerimi almak istiyorum diyorsanız hılı yüklenen sayfalarınız olmalı. Ne kadar hılı yüklenen bir sayfa altyapınız varsa yüklenmesi de bi o kadar kolay gerçekleşecektir.  Google’ın akıcı bir kullanıcı deneyimi sunmak adına ve “önce mobil” tavrının bir parçası olarak 2015 yılında tanıttığı AMP, mobil tarayıcıların bağımsız sayfaların 4 kat daha hızlı yüklenmesine olanak sağlarken 10 kat daha az veri kullanıyor.Bu teknoloji kullanıcıların sayfada kalma sürelerini ve tıklanma oranlarını bir hayli etkilemeye yetiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder