17 Mart 2018 Cumartesi

Seo ve Anahtar Kelime

Birçok site sahibi site ismi alımında zaten hedeflediği anahtar kelimeye göre seçim yapmakta ve genel SEO çalışmalarını bu anahtar kelime doğrultusunda yürütmektedir. Ancak burada pek çok kişinin atladığı önemli bir nokta vardır. Birincisi anahtar kelime türevleri kavramı diğeri ise anahtar kelime ikamesi kavramıdır. Se çalışmanlarını olmazsa olmazları anahtar kelime popüler aramalardır.



Belirlenen anahtar kelimenin dışında çalışmalar hedef anahtar kelimenin türevleriyle de desteklenmelidir.Doğal olmak seonun gereğidir.Anahtar kelime türevleri bir anahtar kelimeye ilişkin kelime grupları veya farklı kullanımları olarak nitelendirilebilir. Kelimeleri seçerken dikkatli olmak gerekir hedefteki kelimelerde genellikle uçuk kelimelerden kaçınılmalıdır.  Bu çalışmalar link alımları şeklinde veya bu konular ile ilgili makale yazımları şeklinde gerçekleşebilir.





Aranma hacmi yüksek olan anahtar kelime türevi size en çok fayda sağlayacak ikincil anahtar kelime olacaktır. Mesela aratırken çiçek kökü yerine diyelim ki kullanıcıya daha yakın ve hir olan çiççek sepeti kelimesini kullanabilirsiniz.
Google bu konuyu daha itiy kavramanız açısından bir araç geliştirmiş bunun en güzl örneği ise awards uygulamasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder